Cea mai spectaculoasă cascadă din lume se află în România

posted Jan 29, 2013, 3:48 AM by Mihai Orleanu

....in timp ce The World Geography.com acorda un loc de top unei cascade cu formare tuf calcaros din tara noastra, noi, la Moieciu, nu acordam nici o importanta unei cascade asemenatoare "La Chisatoare" si ne vaitam in continuare ca vizitatorii zonei noastre nu au "ce vedea"....mai intai ar fi deci indicat sa "vedem" noi frumusetiile meleagurilor noastre ca sa le putem arat si altora....

iata aici stirea preulata de pe site-ul www.dcnews.ro:

Căloiu Oana / 23 Jan 2013 19:46

Portalul specializat în geografie, TheWorldGeography.com, a realizat topul celor mai spectaculose cascade din lume. În fruntea topului se află cascada Bigăr, situată în județul Caraș-Severin.

Cea mai spectaculoasă cascadă din lume se află în România

 

Cascada Bigăr este considerată de site-ul de specialitate a fi cea mai frumoasă și neobișnuită cascadă din lume, datorită modul în care curge apa, în șuvoaie subțiri, creând un efect de umbrelă. Bigăr se situează înaintea unor cascade recunoscute pe întreg mapamondul pentru splendoarea lor.

După cascada de pe meleagurile românești, în topul The World Geography se situează cascada Eternal Flame din SUA, cascada Asik-Asik din Filipine, cascada Orizontala din Australia, cascada Sângelui din Antarctica, cascada Neagră din Islanda, cascada Baatara Gorge din  Lebanon și Hierve el Agua din Mexic.

Comments