Let's do it Romania - Curatirea raurilor din Moieciu de Sus

posted Sep 30, 2013, 12:56 AM by Mihai Orleanu   [ updated Sep 30, 2013, 1:40 AM ]
 
28.09.2013 - Let's do it Romania a ajuns si la noi in sat! CEM impreuna cu elevi si profesori de la Scoala Generala din Moieciu de Sus, impreuna cu voluntari de la Amicii Salvamont Brasov, impreuna cu rangeri de la Parcul Natural Bucegi, impreuna cu grupul de initiativa de dezvoltare eco-durabila din Moieciu de Sus "Buturuga Mica" si evident impreuna cu cateva familii inimoase din sat, ne-am apucat si am strangem gunoaiele adunate in raurile Bangaleasa, Valea Popii si Moieciu in sectoarele urmatoare:
  • zona Rezervatiei "La Chisatoare" pana la intrarea in satul Moieciu de Sus
  • zona de rau a centrului satului
  • zona de rau Valea Popii pana la intersectia vailor Moiecel cu Valea Popii
  • zona intesectiei vailor Moiecel si Valea Popii in lungul Vaii Popii
  • zona din afara satului in Valea Popii pana la urcarea spre "La Mandru"
  • zona din afara satului in Valea Bangaleasa ce tine de Parcul Natural Bucegi
  • multe alte "hot-spoturi"de gunoi lasate de sateni si vizitatori nepasatori
Ne-am bucurat extraordinar de mult de participarea copiilor si familiilor din sat. Speram ca la editiile urmatoare sa participle din ce in ce mai multi oameni din sat care sa inteleaga ca aruncatul gunoiului in rauri nu este o optiune pentru un om civilizat, ca raurile trebuie protejate, deoarece ele numai in forma lor naturala si curata reprezinta o plusvaloare pentru caltatea vietii satenilor si pentru economia turismului de care depind in mare parte veniturile oamenilor din sat.
 
Nu in utlimul rand trebuie mentionata si promtitudinea cu care Primaria Moieciu, prin serviciul de salubrizare, a actionat la ridicarea celor cateva sute de saci de gunoi adunate de toti participantii la acest eveniment.
 
Urmeaza sa organizam mai des astfel de actiuni de curatire a raurilor in satul Moieciu de Sus si sa aratam astfel ca deversarea apelor uzate de canalizare din imobilele din Moieciu de Sus direct in rauri nu poate fi tolerate la nesfarsit.
 
Astfel pe plan local putem spune ca am implementat proiectul "Let's do it Romania" pe plan local dezvoltand proiectul si actiunile "Let's do it MOIECIU DE SUS".
 
Vizionati pozele actiunii de la Let's doi Romania in Moieciu de Sus in 2013 accesand urmatorul link:
 
 
 
 
Comments