Proiect de ski in Valea Popii

posted Nov 23, 2012, 12:14 PM by Mihai Orleanu   [ updated Nov 23, 2012, 12:19 PM ]
Fara sa stim am scapat de un alt proiect de genul celor "La Chisatoare" sau "Centrale MHC" si anume "Dezvoltarea infrastructurii turistice montane in Comuna Moieciu, Judetul Brasov", din anul 2009.
 
Se dorea dezvoltarea unui domeniu skiabil in Muntele Clabucetul. Fara nici o informare, fara nici un fel de consultare publica. S-ar fi ajuns la montarea unor echipamente de transport pe cablu, defrisarea anumitor suprafete de padure si alte actiuni asemenatoare  bazate doar pe niste prezumtii generale pe date turistice inexistente, chestionare deasemenea inexistente, si fara sa a sa existe vreo coerenta a dezvoltarii turistice in zona noastra.
 
Conform principiului "incercam ce este posibil si daca iese facem, daca nu, atunci nu facem" s-a pornit si la demararea acestui proiect. O sa discut acest proiect din simplul motiv pt ca este important ca noi, locuiitorii satului Moieciu de Sus, sa astim ce vrem, ce dezvoltare a satului si a activitatilor noastre vrem sa le incurajam si care nu. Nu putem lasa de acum in colo totul la indemana primariei sau Consiliului Local, sau la voia intamplarii.
 
Deocamdata va pun la dispozitie un link care va duce la documentatia proiectului postata pe www.scribd.com   Apasa AICI.
 
Proiectul nu a obtinut finantare spre nefericirea firmelor, care erau prevazute sa obtina fonduri europene si spre fericirea satenilor, care au scapat astfel de adancirea satului si a vietii lor in dependenta de o categorie de "turisti de masa". 

 

 
Comments