Proiecte initiate de Primaria Moieciu si nefinantate - din fericire!!

Am aflat ca au existat mai multe initiative ale Primariei Moieciu de a pune pe picioare anumite proiecte de "asa numita dezvoltare a comunei", si in mod special a satului Moieciu de Sus. Aceste proiecte se doreau a fi finantate fie prin investitori private, in care Primaria Moieciu coopera, sau cu ajutorul surselor de finantare nerambursabila a Comunitatii Europene.
 
Evident ca porcedura aplicata de primarie in raport cu informare locuitorilor satului Moieciu de Sus a fost si a ramas si in prezent aceeasi: nimeni din sat nu este informat de catre Autoritate Publica Locala asupra vreunui astfel de proiect. Indiferent ca aceste proiecte pot afecta viata de zi cu zi a locuitorilor, pot afecta indeltnicirile si activitatile actuale ale satenilor, informatia ramane in interiorul primariei sau - in cel mai bun caz - in interiorul unui grup restrains de oameni care graviteaza in jurul primariei. Toate aceste demersuri au la baza aceasi atitudine de dezinteres dein partea APL Moieciu de a informa cetateni, de a fi  transparenta in luarea deciziilor, sau, ce ar fi cel mai elementar lucru intr-o democratiei europeana, de a se consulta cu cetatenii.  
 
Multe dintre aceste proiecte par la o prima impresie "benefice" dezvoltarii comunei, ele sunt uneori prezentate a fi avantajoase sau chiar foarte avantajoase pentru locuitori. Se prezinta niste pseudo-avantaje cu care sa se poata justifica demararea proiectelor, dar se ascund dezavantajele acestora si mai ales impactul lor asupra locuitorilor. Cine nu se uita mai atent la ele nu descopera imediat dedesubturile si interesele adevarate care stau in spatele acestor initieri. Nu cunoastem rolul explicit al primariei, dar dorim sa plecam de la premise ca fie din naivitate, fie din lipsa de informare mai profunda in faza prealabila initierii acestor proiecte, primaria in mod special si APL Moieciu in general, se lasa atrase in astfel de colaborari, care devin in marea lor majoritate un calvar pentru locuitori. 
 
Dar haideti sa ne uitam mai atent la ele (vorbim aici doar de acele proiecte despre avem intre timp cunostinta folosind ca sursa informatiile disponibile pe internet):
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Comments