Rezultate ale actiunilor noastre impotriva proiectului Aventura Park Moieciu

Hotararea Consiliului Local Moieciu nr. 21 din 21.05.2012 prin care se creaza Rezervatia naturala de interes local "La Chisatoare"
 
Aceasta hotarare trebuie vazuta ca un rezultat al dorintei si presiunii pe care satenii din Moieciu de Sus au exercitat-o pentru a fi luata parerea lor in considerare. Opinia lor trebuie sa predomine fata de orice alte interese comerciale ale unor societati comerciale care doresc sa desfasoare activitati in regiunea noastra. In acest sens administratia publica locala trebuie sa invete sa ceara parerea satenilor, adica a cetatenilor care iau ales pe acestia in functie, si sa actioneze pentru ei si nu impotriva lor.
 
Niciodata nu s-ar fi ajuns intr-o situatie similara, daca ar fi existat o strategie de dezvoltare a satului Moieciu de Sus, care sa se bazeze pe protectia mediului natural si cultural al regiunii. Satenii isi dau seama ca singurul lor capital care le poate asigura activitatea turistica este un cadru natura si cultural intact. Greselile din trecut nu se doresc a fi repetate sau continuate.
 
 
 Adresa de circuit administrativ prin care Primaria Moieciu inainteaza Prefecturii Brasov HCL pt a obtine controlul de legalitate.  
 
 
 
 
Comments